VINA
Pinot Bijeli

Pinot Bijeli
• Pakiranje: 0,75l • Kategorija: kvalitetno vino Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Pinot Bijeli •PINOT BIJELI proizvodimo kao kvalitetno i vrhunsko bijelo suho ili polusuho vino. To je elegantno, lagano vino, svjetlije žute boje, koja u mladom vinu ima lagano zelenkasti, a u odnjegovanom može dobiti i zagasiti odsjaj. Zahvaljujući harmoničnom odnosu alkohola i kiselina, u ustima razvija suh, zaobljen i pun okus s jedva primjetljivom lagano gorkastom notom.
[ ]Dobro se slaže sa začinjenijim jelima od bijelog mesa i specijalitetim od riba, posebice slatkovodnih. Kao vrhunsko ili predikatno vino, sve se češće servira uz odabrane slastice ohlađen na nešto nižim temperaturama.
[ ] Temperatura serviranja: 10 °C
Graševina

Graševina
• Pakiranje: 0,75l • Kategorija: kvalitetno vino Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Graševina •Graševina je srednje jako vino, punog, zaobljenog okusa, karakterističnog upravo za međimursku graševinu. Zahvaljujući izvanrednim položajima, tijekom lijepih i produženih jeseni grožđe graševine ostaje na trsevima sve do prvih mrazeva i snijega. Tako nastaju najkvalitetnija predikatna vina našeg vinogorja.
[ ]GRAŠEVINA Podruma Šrtigova, bijelo je, suho vino koje se izuzetno dobro slaže s čitavim nizom u našim krajevima omiljenih jela, prije svega onima od bijelog mesa, masnijima i začinjenijima.
[ ] Temperatura serviranja: 10 °C
Moslavac

Moslavac
• Pakiranje: 0,75l • Kategorija: kvalitetno vino Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Moslavac •SAUVIGNON je bijelo, suho ili polusuho vino žutozelenkaste do zlatne boje, vrlo dobro međusobno povezanih sastojaka. Ono se odlikuje ugodnom svježinom, a u specifičnom vinskom mirisu sortna aroma je fina i nenametljiva. Okus koji ostaje ustima pun je i tipičan za sauvignon međimurskog vinogorja te vrlo lako prepoznatljiv.
[ ]Rashlađen na 10 °C idealna je gastronomska kombinaija sa predjelima ili ostalim laganim aromatičnim jelima.
[ ] Temperatura serviranja: 10 °C
Rajnski Rizling

Rajnski Rizling
• Pakiranje: 0,75l • Kategorija: kvalitetno vino Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Rajnski Rizling •RIZLING RAJNSKI izuzetno je dobro pronašao svoje prebivalište i u Međimurskom vinogorju. Čisti vinski miris prati izvanredno nježna, ponekad i naglašenija, specifična aroma sorte. Međusobno harmonično usklađeni sastojci kao u malo kojem drugom vinu, dobro su povezani i s relativno visokim sadržajem suhog ekstrakta. Povoljim sastavom kiselina postiže se privlačna svježina koja se u vinu čuva i nakon dužeg vremena dozrijevanja i starenja.
[ ]Servira se uz najfinija jela od bijelog mesa, ribe, a kao vrhunsko vino i uz rakove i žablje specijalitete, ohlađen na 10 -12 °C.
[ ] Temperatura serviranja: 10 - 12 °C
Chardonnay

Chardonnay
• Pakiranje: 0,75l • Kategorija: kvalitetno vino Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Chardonnay •CHARDONAY je vrhunsko i kvalitetno bijelo vino. Zlatno je žute boje, istaknute sortne arome, puno, ekstraktno, ugodnog balansa kiseline i alkohola. Poznato je po voćnim notama koštunjičavog voća, jabuke i citrusa sa toplim mliječnim i maslčnih tonovima.
[ ]Servira se u temperaturi od 10-12 stupnjeva a odlučno se slaže sa jelima od bijelog mesa, plemenite ribe, a ako poluslatko vino može se poslužiti uz desert.
[ ] Temperatura serviranja: 10 - 12 °C
Sauvignon

Sauvignon
• Pakiranje: 0,75l • Kategorija: kvalitetno vino Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Sauvignon •SAUVIGNON je bijelo, suho ili polusuho vino žutozelenkaste do zlatne boje, vrlo dobro međusobno povezanih sastojaka. Ono se odlikuje ugodnom svježinom, a u specifičnom vinskom mirisu sortna aroma je fina i nenametljiva. Okus koji ostaje ustima pun je i tipičan za sauvignon međimurskog vinogorja te vrlo lako prepoznatljiv.
[ ]Rashlađen na 10 °C idealna je gastronomska kombinaija sa predjelima ili ostalim laganim aromatičnim jelima.
[ ] Temperatura serviranja: 10 °C
Traminac

Traminac
• Pakiranje: 0,75l • Kategorija: kvalitetno vino Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Traminac •TRAMINAC je bijelo suho ili polusuho vino. Svjetložuta boja i vrlo izraženi sortni miris njegova su glavna obilježja. Nježan miris ružinih latica i cvjetnog meda upotpunjuje skladno tijelo s blagom toplinom slatkoće i diskretne svježine.
[ ]Poslužuje se na temperaturi 10-12 stupnjeva a izvrsno se slaže sa pečenom peradi, zrelim sirevima, kremastim desertima i orašastim plodovima.
[ ] Temperatura serviranja: 10 - 12 °C
Muškat Ottonel

Muškat Ottonel
• Pakiranje: 0,75l • Kategorija: kvalitetno vino Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Muškat Ottonel •MUŠKAT OTONEL zelenkastožute boje, intenzivnog aromatičnog okusa i punog i definirang okusa. Ljupko i harmonično vino ugodnih nižih do srednjih alkohola, izbalansiranog osjeta slatkoće i kiseline i fantastičnih mirisa muškatnog grožđa i bijelog cvijeća s laganim tragovima minerala.
[ ]Poslužiti na 10-12 stupnjeva uz povrće sa žara, bijelom ribom, svježim vočnim salatama, laganijim desertima.
[ ] Temperatura serviranja: 10 - 12 °C
Muškat žuti

Muškat žuti
• Pakiranje: 0,75l • Kategorija: kvalitetno vino Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Muškat žuti •Vrlo lijep i zavodljiv miris cvijetnih aroma pomješanih s primjesama zrelog muškatnog grožđa. Okus je prevenstveno slatkast, ali istovremeno osjetno prisutnih kiselina, pa se slatkoća i živahnost izmjenjuju tijekom cijelog njegovog trajanja. Slatko i mirisno, dobro izražene svježine, te najvažnije, što ga čini toliko atraktivnim, iznimno intenzivnog mirisa.
[ ]Servira se ohlađen na temperatutu između 8-10 stupnjeva, a poslučuje se uz: lagani voćni desert, pita, štrudla, kremšnite…i ostale kremaste deserte.
[ ] Temperatura serviranja: 8 - 10 °C
Pinot bijeli

Pinot Bijeli
• Pakiranje: 0,375l • Kategorija: predikatno vino - Izborna berba • Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Pinot bijeli •Glavnina berbi u vinogorju je završena.Na posebno odabranim položajima već tijekom vegetacije primjenjivani su postupci kojima će se povećati količina šećera u grozdovima. Znanjem i iskustvom pokušavamo štetnu sivu plijesan pretvoriti u našu savenicu. Navesti je da ne razara bobice već da iz njih samo izvlači vodu te na taj način koncentrira saddržaj svih ostalih tvari koje se nalaze u soku bobica. Bobive bijelih sorata tada najčešće dobivaju smeđkasto ljubičastu boju, a kod nekih sorata čak i pocrne. To je siguran znak da su napadnute plemenitom pljesni. Kada je u vinogradu 20 - 30 % ovakovih grozdova, a mošt kojise dobije prešanjemima najmanje oko 21 oKI, 94 oOe, dobija se KASNA BERBA.
Ukoliko u takovom vinogradu sa berbom pričekamo još par dana, a zatim iz njega izaberemo samo najbolje grozdove, one koje su zahvačeni plemenitom pljesni, iz preše se iscijedi slatkasta tekućina sa najmanje23 KI, 105 oOe, stvoreni su uvjeti da se brižljivom fermentacijom i njegom tog vina dobije IZBORNA BERBA.
[ ]Poslužiti na 10-12 stupnjeva uz povrće sa žara, bijelom ribom, svježim vočnim salatama, laganijim desertima.
[ ] Temperatura serviranja: 10 - 12 °C
Moslavac

Moslavac
• Pakiranje: 0,375l • Kategorija: predikatno vino - Izborna berba prosušenih bobica • Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Moslavac •No, zašto odabrati samo grozdove kada se mogu odabirati i samo najbolji dijelovi grozdova, samo plemenitom plijesnizaražene te djelomično isušene bobice. Da bi savršenstvo u čaši dobilo naziv IZBORNA BERBA BOBICA, mošt od kojeg je proizvedeno mora imati najmanje 29 oKI (127oOe).
Ukoliko ovaj rang grozdova ostane na temperaturama nižima od -7 oC nekoliko dana, te se također ubere i preša na istoj temperaturi, dobili smo osnovu za LEDENU BERBU. No, najviši rang predikata svakako je IZBORNA BERBA PROSUŠENIH BOBICA. Kada grozdovi ostanu na trsevima da ih laganoisušuju topli vjetrovi i jesensko sunce, a tek tu i tamopokoja kiša proširi zarazu plemenitom pljesni, bobice grozdova više postaju nalik onima za kolače nego li nečemu iz čega se može istisnuti bistra i slatkasta tekućina prepuna koncentriranog nektara koji je postepeno nastajao u fazama rasta, sazrijevanja, te tijekom isušivanja grozdova. Takav mošt mora imati najmanje 35 oKI (154 oOe)
[ ]Poslužiti na 10-12 stupnjeva uz povrće sa žara, bijelom ribom, svježim vočnim salatama, laganijim desertima.
[ ] Temperatura serviranja: 10 - 12 °C
Graševina

Graševina
• Pakiranje: 0,375l • Kategorija: predikatno vino - Izborna berba • Regija: Međimurje • Vinogorje: Štrigova • Sorta: 100% Graševina •Glavnina berbi u vinogorju je završena.Na posebno odabranim položajima već tijekom vegetacije primjenjivani su postupci kojima će se povećati količina šećera u grozdovima. Znanjem i iskustvom pokušavamo štetnu sivu plijesan pretvoriti u našu savenicu. Navesti je da ne razara bobice već da iz njih samo izvlači vodu te na taj način koncentrira saddržaj svih ostalih tvari koje se nalaze u soku bobica. Bobive bijelih sorata tada najčešće dobivaju smeđkasto ljubičastu boju, a kod nekih sorata čak i pocrne. To je siguran znak da su napadnute plemenitom pljesni. Kada je u vinogradu 20 - 30 % ovakovih grozdova, a mošt kojise dobije prešanjemima najmanje oko 21 oKI, 94 oOe, dobija se KASNA BERBA.
Ukoliko u takovom vinogradu sa berbom pričekamo još par dana, a zatim iz njega izaberemo samo najbolje grozdove, one koje su zahvačeni plemenitom pljesni, iz preše se iscijedi slatkasta tekućina sa najmanje23 KI, 105 oOe, stvoreni su uvjeti da se brižljivom fermentacijom i njegom tog vina dobije IZBORNA BERBA.
[ ]Poslužiti na 10-12 stupnjeva uz povrće sa žara, bijelom ribom, svježim vočnim salatama, laganijim desertima.
[ ] Temperatura serviranja: 10 - 12 °C